Велики успех наших фолклораша

Podelite vest!

На 61. Музичком фестивалу деце Војводине одржаном 04. јуна у Бачкој Тополи, наши фолклораши, дечији ансамбли нижих и виших разреда оправдали су своје место у самом врху војвођанских ансамбала.

Дечији ансамбл нижих разреда оправдао је прошлогодишње златно одличје са освојених 95,17 бодова и освојио прво злато у категорији златних одличја са песмама и играма Мачве, што је први пут за наше село да буде најбоље пласирани ансамбл у Војводини.

Такође, освојна је и специјална награда за најбољу нову кореографију-песме и игре Мачве.

Дечији ансамбл виших разреда окитио се сребрним одличјем као први на листи сребрних одличја са освојених 89,67 бодова са играма и песмама Беле Паланке.

Наш Народни оркестар освојио је поново специјалну награду за најбољи оркестар.

Након концерта одржаног у Хали спортова у Банатском Новом Селу, 02. јуна у сали препуној публике, са великим задовољством смо прославили успешан концерт заједно са нашим гостима из Нове Пазове – ОКУД “Свети Сава”, Удружење Румуна из Овче и чланице КУД-а “Викентије Петровић-Бокалуц”.

Учествовало је 150 чланова фолклорних секција Дома културе. У јуну месецу, чланови ансамбла виших разреда отпутоваће на фестивал фолклорних ансамбала у Аспропвалту у Грчкој а за даље активности наших чланова пратите наше објаве на друштвеним мрежама.

Scroll to Top