Sabor pesme i lepote Srbije

Folkloraši i pevači za malu Petru

Podelite vest!

Manifestacija pod nazivom ” Sabor pesme i lepote Srbije” održana je u nedelju, 1. decembra, u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije i lokalnih institucija – Mesne zajednice i Doma kulture, a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.
Ovaj dogadjaj privukao je mnogo publike, kao i veliki broj učesnika, a pored svih folklornih sekcija Doma kulture, nastupili su kako istaknuti estradni umetnici, tako i na desetine devojaka i momaka u narodnim nošnjama.
Održana su i nadmetanja u nekoliko kategorija. Tako je, nakon što su svi kandidati otpevali po dve izvorne pesme, za najbolju interpretatorku proglašena Jelena Pajić iz Novog Miloševa. U medjuvremenu je upriličen izbor za najlepšu devojku u nošnji, a pobedila je Novoseljanka Marina Malica, dok su nagradjene i njene sugradjanke Marija Bubnjević i Anja Radjen, kao i Dolovka Milica Nikolić. Pored toga, najlepši par u nošnji činili su Marina Malica i Marinel Malajmare ( Novo Selo ), a drugo mesto su zauzeli Milana Stanković i Filip Marković ( Dolovo ). Specijalna nagrada dodeljena je i estradnoj umetnici Izvorinki Milošević, a publiku su zabavljale i njene kolege Danka Stojiljković i Rade Jorović. Sve njih pratio je Narodni orkestar iz Novog Sela.
Dogadjaj je imao i humanitarni karakter, jer je prikupljan dobrovoljni prilog za lečenje male Petre Đorđević, a u kutiji se našlo oko osamdeset hiljada dinara.

Scroll to Top