Narodni orkestar

Orkestar Doma kulture neguje bogat repertor srpske i rumunske muzike. Članovi orkestra su uglavnom muzičari iz Banatskog Novog Sela, ali i iz drugih mesta.
Orkestar je više puta nagrađivan brojim priznanjima kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Orkestar je poznat u više Evropskih zemalja. Sarađuje sa više od 30 srpskih kulturno-umetničkih društava iz Nemačke, Švajcarske, Italije, Slovenije, Austrije, Francuske, Rumunije, a poslednjih nekoliko godina i sa četiri ansambala iz Kanade i Amerike. Na Evropskim smotrama folklora učestvuje od 2011.godine.
 Orkestar je više puta nagrađivan srebrnim i zlatnim plaketama. Sa orkestrom redovno učestvuje na takmičenjima, festivalima i koncertima širom Srbije i Evrope. Na takmičenjima Saveza amatera Vojvodine orkestar je proglašen za najbolji u poslednje tri godine.
Orkestar Doma kulture u svojoj arhivi poseduje preko 150 muzičkih aranžmana koreografija najpoznatijih srpskih koreografa. Takođe, poseduje i bogatu arhivu muzičkih snimaka, kao i dva cd-a sa rumunskom tradicionalnom muzikom, snimljena u Studiju M, Radio-televizije Vojvodine i preko 50 snimaka koreografija iz svih krajeva Srbije.
Repertoar orkestra: Srpska tradicionalna muzika. Muzika iz svih krajeva Srbije. Igre i pesme iz Vojvodine (Srem, Banat, Backa), igre Centralne Srbije, Istocne i Zapadne Srbije, muzika Kosova i Metohije. Takodje orkestar izvodi i muziku iz Makedonije i Bosne i Hercegovine. Orkestar neguje i bogat repertoar rumunske muzike. Igre i pesme iz svih krajeva Rumunije (Banat, Erdelj, Oltenija, Muntenija…), a takodje i muziku iz Moldavije.
Orkestar je 2019.godine dobitnik i zlatne plakete Kulturno- Prosvetne Zajednice Srbije, za negovanje i očuvanje Srpske narodne tradicije.

Scroll to Top