Likovna sekcija

Likovna sekcija nastala je 5. oktobra 2019. godine kao zamisao Violete Caprdje, koja ujedno i vodi istu. Odvija se jednom nedeljno (subotom) po dva sata, i dolaze deca različitog uzrasta.
Prema Violetinim rečima, poenta je davati deci svo pravo na svoju kreativnost, naučiti da uživaju bez ikakvog sputavanja u tome, sticanje samopouzdanja, razmišljanja i kreativnost kao baza. Motivacija deci kroz medijsko eksponiranje, izložbe, humanitarne izložbe. Atmosfera bazirana ne samo na slikanju, već i na pevanju,  ponekad neko i zaigra, donošenje kućnih ljubimaca zbog što prijatnijeg ambijenta. Tu su i priče o svakodnevnici i njihovo mišljenje o tome. Dva sata je malo da bi svi došli do izražaja u prepričavanju svojih anegdota, pa se zbog toga na njihovo insistiranje ostaje i duže. To sto oni pričaju o svakodnevnicama postiče ideje da slikaju šta žele a ne da kopiraju jedi druge.
Plan je sledeći – kada se stekne samopouzdanje i sloboda volje kreativnosti da se počne sa tehnikama slikanja . Slikarska abeceda . Sledeće je da se organizuju dečije likovne kolonije, i da se izadje u prirodu i polako uči posmatranje okoline.

Scroll to Top