Samo da ti kažem koliko te volim

Predstava – ”Samo da ti kažem koliko te volim”

Podelite vest!

Na repertoaru Doma kulture “3. oktobar” 14. Februara 2020. godine našla se predstava „Samo da ti kažem koliko te volim“ rađena po noveli poznatog italijanskog pisca Antonija Amura.

Reč je o scenski uobličenom duhovitom promišljanju muško-ženskih odnosa iz različitih uglova.

Više muških (stvarnih i mogućih) likova iz našeg vremena tumači Milenko Pavlov, a nekoliko ženskih junakinja igra Ljiljana Đurić.

Dramatizaciju potpisuje Duško Anđić, koji napominje da je poznati italijanski pisac u navedenim knjigama zabeležio niz svojih razmišljanja koja tokom bračnog zajedništva, pogotovo ako je ono dugačko i dosadno, ljudima padaju na pamet. “To, kažu psiholozi, još više učvršćuje takve zajednice koje se, baš zato, u najvećem broju i održavaju u takvom stanju sve do svog prirodnog, nenasilnog nestanka. Njegovim zapažanjima dodao sam i neka vlastita.

Reč je, dakle, o duhovitoj scenskoj priči o svakodnevici, o sporazumima i nesporazumima, o lepom i ružnom, o svemu što nas okružuje i onome što sami proizvedemo u toj iskonskoj zajednici muškarca i žene. Uz ovu predstavu ajde da se od srca nasmejemo kako junacima na sceni, tako i sebi, ne uzimajući ništa preterano ozbiljno, ni u pozorištu, ni kod (svoje) kuće. Takva su vremena.“

Scroll to Top